Menu

Sluiten

Duurzame stages met impact

Studenten zijn de makers, managers en beslissers van morgen. En ze weten dat het anders moet én kan: duurzamer, eerlijker en inclusiever. Steeds meer jonge talenten willen werken bij een bedrijf dat niet alleen over duurzaamheid praat, maar er ook echt iets aan doet. En dat begint met een duurzame stage.

De stageperiode is het perfecte moment om studenten kennis te laten maken met toekomstgerichte bedrijven die werken aan de SDGs. Zo leren zij in de praktijk wat de SDGs inhouden en hoe zij daar zelf impact op kunnen hebben. Niet alleen vandaag, maar ook in de rest van hun carrière.

SDGs On Stage helpt studenten met het vinden van een duurzame stage. We bieden een overzicht van duurzame stages met impact in heel Nederland.

Voor bedrijven

Bouwt jouw bedrijf mee aan de transitie naar een duurzame economie? Dan mogen jouw duurzame stage vacatures niet ontbreken bij SDGs On Stage. Wij bieden...

  • een gratis platform voor jouw duurzame stage vacatures
  • gemotiveerde studenten die het verschil willen maken
  • een kans om je te profileren als toekomstgerichte werkgever

 

Plaats een stageplek

 

Een initiatief van de Nederlandse hogescholen

SDGs On Stage is voortgekomen uit het SDG-netwerk van alle hogescholen in Nederland en wordt ondersteund door de Vereniging Hogescholen. Hun missie: de duurzame ontwikkelingsdoelen integreren in de loopbaan van elke student. SDGs On Stage is ontwikkeld door DuurzaamBedrijfsleven, het businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen. Door studenten, onderwijs en het bedrijfsleven te verbinden in een duurzame stage, kunnen we samen de SDGs behalen in 2030.

Het team van SDGs On Stage

Emma Rotman, projectmanager

Als projectmanager ben ik eindverantwoordelijk voor SDGs On Stage. Ik vind het belangrijk dat bedrijven ontdekken hoe jonge talenten hen kunnen helpen met hun duurzame verandering. En dat er een plek is waar studenten een duurzame stage kunnen vinden. Buiten werktijd ben ik vaak op de fiets te vinden en houd ik van koken (en nog meer van eten!).

Heb je inhoudelijke vragen? Of wil je als hogeschool, studievereniging of bedrijf met ons samenwerken? Neem contact met me op via emma@sdgsonstage.nl.

Lindsay Swan – stagiair innovatie

Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding Business Innovation aan Avans Hogeschool. Ik houd me bij SDGs On Stage bezig met de innovatie van het platform. Tijdens mijn opleiding zijn de 17 SDGs vaak aan bod gekomen en raakte ik hier steeds meer in geïnteresseerd. Een duurzame stage bij SDGs On Stage past daarom perfect bij me! Naast mijn stage ben ik begonnen met ukelele spelen. Dat is nog best lastig, maar je kunt alles leren!

Laura Duivenvoorden, stagiair marketing & social media 

Ik zit in het laatste jaar van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Om mijn kennis in marketing en social media te verbreden ben ik bij SDGs On Stage mijn afstudeerstage gaan doen. Mijn doel is om dit jonge platform een online boost te geven! Naast mijn stage ben ik regelmatig te vinden bij mijn studentenvereniging.

Eline Teunissen, stagiair redacteur

Ik studeer journalistiek aan de Fontys Hogeschool en wilde mijn afstudeerstage doen op een plek waar ik over de SDGs kan schrijven. Die plek heb ik gevonden bij SDGs On Stage! Ik schrijf de artikelen voor op de website en denk mee over hoe we studenten kunnen bereiken, zodat zij ook een duurzame stage kunnen vinden. In mijn vrije tijd pingel ik het liefst urenlang op mijn gitaar.

Reyhan Danisan, stagiair designer

Ik studeer af aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design in Rotterdam. Ik ga vooral helpen met het innoveren van het SDGs On Stage platform door middel van design. Zelf vind ik het interessant om een duurzame stage te doen omdat het belangrijk is om aan de toekomst te denken. De SDGs zijn belangrijk voor mij, omdat ik graag bewust bezig ben met de impact die de samenleving heeft. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken of game ik een beetje.