Menu

Sluiten

Dit is de winnaar van de 5G Student Battle

Laura Duivenvoorden - 20 Nov 2020

Zondag 15 november was de finale van de 5G Studenten Battle. In deze strijd werkten zes mbo-, hbo- en wo-studententeams aan innovatieve producten of diensten waarbij ze 5G moesten gebruiken. Studententeam 5G en Veiligheid is door de vakjury verkozen tot de winnaar van de 5G Student Battle.

Veiligheidsvesten voor politieagenten

Eén van de teams bedacht een slim veiligheidsvest met sensoren en camera’s die de veiligheid van agenten op straat moet verbeteren. De opdracht is uitgevoerd voor het Innovatiehuis Politie Noord-Nederland. Het team won de juryprijs: zes VR-brillen. “Dit idee is wereldwijd toepasbaar en het zou een doorbraak kunnen betekenen voor het oplossen van een maatschappelijk probleem, met behulp van 5G”, vertelt Wim van de Pol, voorzitter van de vakjury, aan Dagblad van het Noorden.

De publieksprijs

Ook het publiek mocht nog een prijs weggeven. Zij mochten 5.000 euro verdelen over de teams. Het hoogste bedrag werd gegeven aan het team 5G en Sport. Dit team bedacht een systeem om het aantal personen in een (sport)ruimte te monitoren en te voorspellen wanneer deze ruimte in de toekomst vol is.

Naast deze teams, won ook het team 5G en Mobility een prijs. Zij bedachten met 5G-netwerksensoren op Arrivabussen een manier om de kwaliteit van de weg en de condities van de omgeving in kaart te brengen.

Bron: Dagblad van het Noorden | Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel