Menu

Sluiten

Vijf activiteiten die je dit weekend en volgende week niet mag missen

Eline Teunissen - 16 Oct 2020

Ben je op zoek naar manieren om je leven duurzamer in te richten? Of ben je geïnteresseerd in alles dat met de SDGs te maken heeft? Voor dit weekend en volgende week staan er allerlei online discussies, lezingen en films op de planning. Wij sommen er vijf voor je op, zodat jij niets mist.


1. Drive-Thru Rescued Food in Utrecht

Circle That organiseert morgen een drive through voor groente en fruit dat gered is uit de Utrechtse lokale supermarkten. Rijd met je fiets langs of kom lopend naar het raam op Domplein 4, kies je groenten en fruit uit en laat een donatie en een virtuele hug achter. Win-win: je gaat voedselverspilling tegen én je krijgt er nagenoeg gratis iets voor terug!

Wanneer?           Zaterdag 16 oktober, 14:00-18:00

Lees hier meer


2. Hoe ziet de wereld er na corona uit: From now on… according to Yassine Salihine

De laatste paar maanden waren de straten leeg en de steden stiller. De stilte geeft je misschiel wel de rust om na te denken over dingen die beter kunnen in onze maatschappij. In deze Livecast van Pakhuis De Zwijger neem je een duik in de perspectieven van leiders in de coronatijd. Waar is transformatie nodig en wat kunnen we volgens deze leiders verwachten na corona?

Wanneer?           Maandag 19 oktober, 16:00

Meld je aan


3. Rechten voor de natuur

We hebben te maken met allerlei klimaatcatastrofes, schaarste en de uitputting van grondstoffen. Maar het kan ook anders: inheemse culturen leven al duizenden jaren en zelfs tot op de dag van vandaag in balans met de natuur en hun omgeving. Wat kan het westen leren van deze culturen om het milieu te herstellen en de natuur te beschermen?

Wanneer?           Maandag 19 oktober, 20:30

Meld je aan


4. She Said: making the Weinstein story

Een verhaal gaat veel langer mee dan enkel informerende teksten. Hoe maken narratieve journalisten hun verhaal? Wat zijn hun beweegredenen? En waarom slaat deze vorm van journalistiek aan? In deze Livecast van Pakhuis De Zwijger komen makers van indrukwekkende journalistieke producties van over de hele wereld aan het woord. Ze zullen vertellen hoe ze met succes verhalende technieken hebben gebruik zonder hun journalistieke integriteit te verliezen.

Wanneer?           Dinsdag 20 oktober, 20:30

Meld je aan


5. Hoe groen is het lithium in onze accu’s?

Kan onze energie- en landbouwtransitie eerlijker? Zodat we landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika niet juist afhankelijker maken van olie en gas, mijnbouw en destructieve landbouw. In deel twee van het drieluik "A Just Transition" wordt er gekeken naar de grondstoffen die nodig zijn voor bijvoorbeeld windmolens en elektrische auto's. Hoe zit het met goud uit Oeganda, kobalt uit Zambia, lithium uit Chili, neodymium uit China en mangaan uit Zuid-Afrika? En wat kunnen we leren van het Globale Zuiden op het gebied van energy ownership?

Wanneer?           Woensdag 21 oktober, 20:30

Meld je aan


 

Bron: Pakhuis De Zwijger, DuurzameWeek

Deel dit artikel