7 tips om jouw stagevacature sneller te vullen

Emma Rotman - 01 apr 2021

Je hebt een fantastische duurzame stagevacature in de aanbieding, en toch krijg je er maar weinig reacties op. Tijd om je vacature nog eens onder de loep te nemen. Maak gebruik van onze tips!

1. Kies een duidelijke titel

Studenten willen in één oogopslag zien om wat voor stage het gaat. Is het een marketingstage of zoek je een student commerciële economie? Vermeld dit in de titel van je stagevacature. Natuurlijk kun je ook voor een creatieve titel gaan, zolang het maar duidelijk is naar wie je op zoek bent. Bijvoorbeeld: 'Gezocht: sales-tijger met een passie voor sociaal ondernemen'.

2. Geef voldoende informatie

Houd het kort, maar wees wel volledig. Wat gaat de stagiair doen? Wat wordt er van hem/haar verwacht? En wat heb jij allemaal te bieden? Dit zijn dingen die studenten willen weten voor ze reageren op een stagevacature. Geef daarnaast informatie over je bedrijf: wat doen jullie, hoeveel mensen werken er? En gezien het hier om duurzame stages gaat: op welke manier draagt deze stage bij aan de Sustainable Development Goals?

3. Vermeld de stagevergoeding

De stagevergoeding is een belangrijke factor voor studenten, zeker nu het leenstelsel er nog is. Bovendien steken ze tijdens hun stage veel tijd in jouw bedrijf. Geef dus altijd een indicatie van de hoogte van de stagevergoeding. Is er echt geen ruimte voor een stagevergoeding? Maak dan duidelijk wat je wél kunt bieden.

4. Deel ervaringen van andere stagiairs

Werkt jouw bedrijf vaker met stagiairs? Vraag hen kort te delen hoe zij hun stage hebben ervaren! Zij zijn tenslotte de beste ambassadeurs. Waar hebben ze aan meegewerkt, wat hebben ze geleerd en wat vonden ze het leukst aan werken bij jouw bedrijf?

5. Zijn de functie-eisen redelijk?

Natuurlijk brengen studenten veel kennis en vaardigheden met zich mee, maar vergeet niet dat ze nog in de schoolbanken zitten. Een stage is vooral bedoeld om studenten een leerervaring te bieden. Een lange lijst met functie-eisen kan dus afschrikken. Bedenk welke functie-eisen een must-have zijn (bijvoorbeeld opleidingsrichting) en welke een nice-to-have (bijvoorbeeld een eerdere vergelijkbare stage).

 

6. Geef aan dat je flexibel bent

Een stageplek moet voldoen aan de opleidingseisen van studenten, en die kunnen per opleiding verschillen. Soms moeten ze bijvoorbeeld een deel van de tijd besteden aan een onderzoek of project. Het kan helpen om je flexibel op te stellen en aan te geven dat jullie de specifieke invulling samen kunnen bepalen.

7. Zoek via LinkedIn naar kandidaten

Heeft dit allemaal nog niets opgeleverd? Zoek dan via LinkedIn naar geschikte kandidaten. Veel studenten plaatsen namelijk een oproep op LinkedIn wanneer ze beginnen met zoeken. De zoekterm ‘stage gezocht’ in combinatie met een bepaalde opleiding kan al veel opleveren!

Deel dit artikel