Menu

Sluiten

Studenten geven advies over duurzame warmte

Redactie SDGs on Stage - 29 Jul 2020

Je hoeft niet afgestudeerd te zijn om duurzame impact te maken. Dat bewijzen een aantal studenten Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde van Hogeschool Utrecht. Zij adviseerden onlangs de gemeente Nieuwegein over duurzame warmtevoorziening in de binnenstad.

De binnenstad van Nieuwegein onderging de afgelopen jaren al een forse transformatie, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. De gemeente wil namelijk de duurzaamste binnenstad van Nederland realiseren. Dan kan een duurzame warmtevoorziening natuurlijk niet ontbreken.

Duurzaam verwarmen

Marco van Hedel, projectleider duurzame gebiedsontwikkeling bij de gemeente Nieuwegein: “We zetten de komende jaren in op een betaalbare, toegankelijke, levendige en vooral groene binnenstad. Daarbij kwam constant een belangrijke vraag terug: hoe gaan we de binnenstad van warmte voorzien? Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden hebben we studenten van Hogeschool Utrecht ingeschakeld.”

De studenten van Hogeschool Utrecht doken in de materie, gingen op zoek naar duurzame en haalbare verwarmingsmogelijkheden en zetten die overzichtelijk uiteen. “Precies wat we nodig hadden”, aldus Van Hedel. “Zo kunnen wij een onderbouwde keuze maken.”

Frisse blik

Volgens Van Hedel is de input van studenten meer dan welkom. Ze kijken namelijk met een andere blik naar zaken: “Het realistisch idealisme en de frisse blik van studenten geven ons nieuwe inzichten.”

Bron: www.pen.nl | Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel