Menu

Sluiten

Samsung maakt SDG’s inzichtelijk met app

Redactie SDGs on Stage - 12 Aug 2019

Elektronicaconcern Samsung wil klanten bewuster maken van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Samen met het United Nations Development Programme is daarom een app gelanceerd. Via de app is het ook mogelijk om geld te doneren aan de Verenigde Naties.

In de Global Goals app staan alle zeventien ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN) vermeld, met daarbij tips en acties hoe gebruikers kunnen bijdragen aan het realiseren van de SDG’s. “Alleen met een gedeelde inspanning van iedereen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en mensen over de hele wereld, kunnen we echt impact maken en de wereld ten goede veranderen”, stelt Achim Steiner, directeur van United Nations Development Programme (UNDP).

Lees ook‘Digitalisering essentieel in het behalen van de SDG’s’

Doneren

De advertenties in de app fungeren als donormodel. Voor iedere advertentie die gebruikers zien, kunnen ze geld doneren. Die donatie gaat naar één van de zeventien doelen. Gebruikers kunnen zo zelf een doel kiezen waar het geld naartoe gaat. Daarnaast zijn ook directe donaties mogelijk. “We hebben nu de mogelijkheid om de kracht van techniek te gebruiken om de meest urgente uitdagingen te adresseren”, zegt DJ Koh, CEO IT & Mobiele communicatie van Samsung Electronics.

Lees ookApp brengt duurzame competenties in kaart

Samsung installeert de app op de nieuwe Galaxy 10 en Galaxy10+. Ook is de app in negentien talen te downloaden. In het kader van de app worden ook speciale accessoires op de markt gebracht, waaronder hoesjes en een draadloze oplader. De opbrengst van deze producten gaat direct naar UNDP, stelt Samsung.

Recycling oude smartphones

Het Zuid-Koreaanse techbedrijf doet veel meer aan duurzaamheid. Zo worden bijvoorbeeld oude smartphones gerecycled zodat de kobalt die erin verwerkt is, hergebruikt in de batterijen voor elektrische auto’s. De multinational heeft de duurzame prestaties in lijn gebracht met alle zeventien SDG’s. Op welke doelen de nadruk ligt, is onduidelijk.

Bronnen: United Nations Development Programme, Samsung | Afbeelding: Adobe Stock

Deel dit artikel