Menu

Sluiten

Prinsjesdag: dit moet je weten

Reyhan Danisan - 16 Sep 2020

Het ging anders dan anders, maar er was wel gewoon een troonrede op Prinsjesdag 2020. Koning Willem-Alexander sprak onder andere over jongeren, discriminatie en duurzaamheid. Wij praten je kort even bij.

Jongeren

Tijdens de troonrede noemde de Koning nadrukkelijk het belang van jongeren. Volgens hem zijn dit ‘de volwassenen van morgen’. Door de coronacrisis hebben zij veel moeten inleveren op hun leven van nu, maar ook op dat van de toekomst.

Discriminatie

Het coronavirus kwam vaak ter sprake, maar niet de hele troonrede ging erover. Ook discriminatie kreeg veel aandacht van de Koning. “Een wezenlijke bedreiging voor de kwaliteit van de rechtsstaat is dat in ons land iemands huidskleur of naam nog te vaak bepalend is voor zijn of haar kansen. Dat is onaanvaardbaar’’, zei hij erover.

Duurzaamheid

Ook wil de regering een vliegende start maken met het Nationaal Groeifonds. Door te investeren in kennisontwikkeling, innovatie en infrastructuur kunnen we Nederland schoner, welvarender en duurzamer overhandigen aan de jongeren van nu. Onder infrastructuur vallen behalve wegen en het spoor ook de digitale snelweg en de infrastructuur voor duurzame energie.

Meer weten? Lees hieronder de hele troonrede nog eens terug

Bron: Rijksoverheid

Deel dit artikel