Broeicast: welke rol kan jij spelen in de energietransitie?

Eline Teunissen - 20 nov 2020

Power to the people, letterlijk. Over een paar jaar kan je als huishouden je eigen duurzame energie opwekken. Wat Jet, Juliette, Frederique en Bo van de podcast Broeicast betreft is een groen begin het halve werk. Maar hoe begin je groen? In deze podcast vertellen zij je hoe de wereld er in een best case scenario over twintig jaar uit ziet.

We zitten in een enorme energietransitie. Waar onze energie nu nog vooral uit kolen en gas komt, gebruiken we in de toekomst alleen nog duurzame energie. Maar wanneer begint dat nieuwe tijdperk nou echt? Dit bespreken de vier dames van de Broeicast met nationale energiecommisaris Ruud Koornstra. Het tijdperk van fossiele brandstof loopt op zijn eind en groene energie wordt steeds goedkoper. In 2030 wil het kabinet dat 70 procent van de energiebronnen groen is.

Stelling: scepticisme over groene energie is terecht

Er is één maar: Nederland is zelf nog niet zo goed op weg met duurzame energie. Waar andere Europese landen al 6 procent van de stroom duurzaam opwekken, is dat in Nederland nog slechts 1,5 procent. Nederlanders blijken best sceptisch over duurzame energie. Is dat terecht? En welke (belangrijke) rol kunnen burgers spelen in de energietransitie? Je hoort het in de podcast.

Bron: Broeicast | Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel