Menu

Sluiten

Autorally voor het goede doel: deze student doet het

Lindsay Swan - 15 Sep 2020

Nyenrode-student Laurens Sietsma is tijdens de lockdown geïnspireerd om het leuke te combineren met het goede. Met een autorally zamelt hij geld in voor de stichting Zwerfjongeren Apeldoorn. ‘Ik had niet gedacht dat er zoveel zwerfjongeren zouden zijn.’

Lockdown

Menig student struinde tijdens de lockdown alle series op de streamingkanalen. In eerste instantie verschilde Laurens Sietsma (25) weinig van hen. Maar na de zoveelste serie sloeg de verveling toch echt toe en groeide de drang om weer wat te gaan ondernemen. Vóór de lockdown organiseerde Laurens samen met zijn medestudenten geregeld Nyenrode autorally’s. Voorheen was dat vooral voor eigen vermaak, maar de lockdown inspireerde hem om een andere insteek te kiezen. Hij besloot een autorally te organiseren voor het goede doel.

Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn

Voorheen stond Laurens niet stil bij hoeveel zwerfjongeren er in zijn woonplaats Apeldoorn bevinden. Na contact met de stichting kwam daar een schrikbarend aantal uit: tenminste 200 jongeren. ‘’Natuurlijk weet ik dat er kwetsbare jongeren zijn, die geen thuis hebben. Maar ik had niet gedacht dat er zoveel zwerfjongeren zouden zijn. Het voelt ook best tegenstrijdig, omdat ik zelf in de positie ben om te studeren, een bevoorrechte positie. Dat wist ik wel, maar nu helemaal’,’ aldus de Nyenrode-student.

Voor iedereen 

Volgens Laurens hoef je niet per se in een old timer te rijden om deel te nemen aan deze rally want iedereen mag meedoen. Je kunt het bovendien zo goedkoop maken als je wilt, bijvoorbeeld door thuis zelf lunch te maken. De rally is 150 km en gaat van start vanaf Apeldoorn en eindigt in Zutphen. Deelnemen aan deze rally en je ook inzetten voor zwerfjongeren in Apeldoorn? Bekijk het digitale routeboek.

Bron: destentor

Deel dit artikel